Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1/2 kg
żelfix 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować i wsypać do garnka. Następnie dodać dżemix, wymieszać, zagotować. Po kilku minutach wsypać cukier, ciągle mieszając gotować przez 3-4 minuty. Następnie zdjąć z ognia i mieszać drzem do momentu zniknięcia z powierzchni piany. Gorący dżem przekładać do słoików i szczelnie zakręcać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.01.2014 10:02
wyśmienity dżem
Ewelina38 11.02.2013 19:55
u mnie jest dokładnie tak samo: najwięcej słoiczków i najszybciej znikają, ale cóż się dziwić, jest najlepszy.... :P)
IlonaAlbertos 15.01.2013 11:25
Zawsze robię zapasy tego dżemu, bo wiśniowy szybko znika. Idealnie nadaje się do kanapek i różnego rodzaju ciast.
cooleczka 10.10.2012 18:31
mój ulubiony
Rybciia 22.06.2012 22:29
smaczny :-)
irenka 06.03.2012 15:55
lubię
Seba 09.01.2012 00:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak