Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki węgierki w cukrze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki węgierki w cukrze

Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki. Owoce włożyć do przygotowanych słoików, zasypać kilkoma łyżkami cukru, szczelnie zakręcić. Włożyć do garnka, zalać wodą do 3/4 wysokości słoików, zagotować. Pasteryzować około 20 minut. Wystudzić, wynieść w chłodne miejsce. Śliwki takie nadają do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.12.2013 00:24
prosty i smaczny deser
olkaaa 01.09.2013 10:41
uwielbiam takie
IlonaAlbertos 28.04.2013 22:39
Fajny pomysł.
romanrafal
romanrafal 17.01.2013 17:04
bardzo dobre
Seba 25.11.2011 11:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak