Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
ocet 1 szkl
woda 3 szkl
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 10 szt
chrzan
pieprz ziarnisty 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę obgotować we wrzącej wodzie, zahartować. Odkroić szypułki, usunąć nasiona, pokroić na kawałki, włożyć do słoików. Do każdego słoika dodać 2-3 ziarenka ziela angielskiego, pieprzu, 2 wiórka chrzanu. Wodę z octem, solą i cukrem zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki, zakręcić, włożyć do garnka, zalać wodą i pasteryzować około 25 minut. Papryka to świetny dodatek do obiadu i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.01.2014 00:10
lubię marynowaną paprykę
Ewelina38 18.01.2013 12:12
bardzo lubię na kanapeczkę i też zawsze robię mix kolorów, ładnie potem wygląda
kate.500 12.01.2013 20:01
pycha
IlonaAlbertos 25.09.2012 21:55
Uwielbiam taką paprykę.
m1monika 20.04.2012 17:06
uwielbiam :-)
Wafelek2601 13.04.2012 21:03
bardzo lubię marynowaną papryczkę
Halusia 05.10.2011 20:56
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak