Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 8 szt
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
woda 5 szkl
pieczarki 1,5 kg
ocet 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Małe pieczarki umyć, obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10-12 minut. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić, włożyć do słoików, ułożyć pieczarki, dodać gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Z wody, octu, soli i cukru zrobić zalewę, gorącą wlać do słoików. Odwrócić do góry dnem.
Takie pieczarki nadają się do sałatek lub jako przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.03.2013 18:26
Lubię takie marynaty.
Seba 03.10.2012 13:51
smaczne
Iwona51
Iwona51 15.10.2011 17:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak