Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
margaryna 20 dag
śmietana 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 20 dag
otarta skórka z pomarańczy 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyżki
śliwki węgierki 70 (z cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, jajko, śmietanę, cukier i skórkę z pomarańczy.Z wymienionych składników zrobić kruszonkę. Połowę kruszonki wyłożyć na przygotowaną brytfannę, wykleić dno brytfanny, posypać bułką tartą, wyłożyć odsączone z zalewy śliwki, Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 10.03.2014 16:12
Moje ulubione :)
IlonaAlbertos 08.03.2014 21:39
Smakowite ciacho.
Wafelek2601 14.04.2012 09:07
moje ulubione
Seba 07.02.2012 11:04
pycha
Iwona51
Iwona51 17.12.2011 10:04
smaczne
Robert10 28.08.2011 10:13
pięknie wygląda, a tu sezon śliwkowy w pełni
treonina 26.08.2011 18:18
bardzo lubię takie ciasta, ciasta owocowe są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak