Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek (zakwas)

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 30 dkg
chleb razowy 2 kromki
czosnek 5 ząbków
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek (zakwas)

W kamionkowym garnku wymieszać mąką z częścią przegotowanej letniej wody. Kiedy utworzy się ciasto dodać resztę wody i wymieszać. Dodać chleb i posiekany czosnek. Przykryć ściereczką i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 29.01.2012 03:07
i klasyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak