Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
mąka krupczatka 1,5 szkl
masło 20 dag
majonez 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder 20 dag
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyzeczka
rabarbar 1/2 kg
dżem owocowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Mąki przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, dodać cukier waniliowy, majonez, jajko, zarobić ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Rabarbar obrać, pokroić . Ciasto rozwałkować, wyłożyć na przygotowana brytfannę, posmarować dżemem, ułożyć pokrojony rabarbar, oprószyć cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.12.2013 08:50
bardzo dobre ciasto
olkaaa 28.07.2013 13:11
wygląda kusząco
IlonaAlbertos 25.12.2012 00:12
Pyszne, lekko kwaskowata, jak dla mnie idealne.
Natalia/tubisiek 01.09.2012 08:33
bardzo lubię a w tym roku niestety nie zrobiłam
Kas2 24.04.2012 09:41
uwielbiam!
Seba 10.02.2012 09:42
fajne
Iwona51
Iwona51 07.09.2011 09:54
smaczne
jeta72 26.07.2011 22:11
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak