Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w marynacie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 75 dag
sól do smaku
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej 50 ml
cebula 1 sztuka
woda 50 ml
Majeranek suszony Prymat 3-4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w marynacie

Polędwicę myjemy i osuszam. Następnie przekładamy ją do miski i zalewamy marynatą wymieszaną z olejem. Dodajemy posiekaną drobniutko cebulę. Odstawiamy ją na 2-3 godziny. Polędwicę przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą marynatą i wodą. Oprószamy ją solą, pieprzem i majerankiem. Pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 200 stopni. Po około 60 minutach możemy zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2014 22:24
świetne mięsko
IKrakowianka 15.09.2013 19:05
aromatyczna i soczysta
Seba 27.06.2013 09:57
uwielbiam marynowane mięsko
Alex_M 18.01.2013 11:55
musialo byc pyszne!
kasiaw 15.07.2012 21:06
świetny przepis
KasiaK90 16.05.2012 10:15
wspaniała
Juleczka20 05.05.2012 10:09
pycha
Ania60 07.08.2011 08:42
Niezłe
artur7 05.08.2011 10:27
fajne
Gabriela7 29.07.2011 07:26
bardzo smaczna:)
iwa643 29.07.2011 07:22
super
novita26 28.07.2011 14:40
SUPER
Gosia40 26.07.2011 09:32
super propozycja!
jolita 26.07.2011 07:47
mniam mniam
Agnieszka_B 25.07.2011 21:30
Mięso w marynatach Prymatu smakuje rewelacyjnie... A Twoja polędwica - mistrzowska:)
Iwusia 25.07.2011 20:36
jaka soczysta :D
artur7 25.07.2011 08:57
pyszne miesko
agnieszka137 24.07.2011 23:56
super mięsko
Monika193
Monika193 24.07.2011 23:13
musiała być pyszna
pawel6 24.07.2011 21:57
Zapowiada się bardzo smacznie:)
gosia47-47 24.07.2011 21:42
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak