Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
mąka zaiemniaczana 1/2 szkl
margaryna 25 dag
cukier puder 1 szkl
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masła na przemian ze śmietaną, wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy na babkę. Piec około 45 minut w temp 170 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.12.2013 14:16
pyszna ta babka :)
IlonaAlbertos 29.06.2013 23:13
Musi być pyszna.
olkaaa 19.05.2013 13:59
chętnie spróbuję
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 13:06
smaczna
Monika193
Monika193 04.08.2011 00:13
super wygląda
Nina7 24.07.2011 21:10
Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak