Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki kukurydziane z chrupiącymi warzywami i wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 szt.
olej
marchew 2 szt.
groszek 1 puszka
dymki ze szczypiorkiem 2 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
majonez 1 szklanka
sól
wędlina gotowana 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki kukurydziane z chrupiącymi warzywami i wędliną

Marchewki obierz i pogotuj przez kilka minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, wystudź. Obie mąki wymieszaj z jajkami oraz wodą i mlekiem. Ciasto naleśnikowe przykryj i odstaw na ok. 20 minut.
W tym czasie marchewki oraz wędlinę potnij w kostkę. Dymki oczyść, wraz ze szczypiorkiem, drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Groszek osącz z zalewy. Rozdrobnione składniki wymieszaj z groszkiem. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z majonezem.
Patelnię mocno rozgrzej, cienko posmaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta, równomiernie je rozprowadzaj i smaż cienkie naleśniki. Na naleśnikach rozłóż przygotowany farsz. Zwiń dość ścisło i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.06.2012 00:40
dobre
Krystyna32 19.08.2011 09:53
extra
Agnieszka/picola 03.08.2011 19:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak