Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie pierogi z jagódkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody ok pól kg
cukier ok 1,5 łyżki
masło 2-3 łyżki
mąka ok 350g
żółtko jajek 2
sól 1/2 łyżeczki
woda pół szklanki (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie pierogi z jagódkami

owoce umyć i zasypać cukrem. Odstawić. W tym czasie mąkę przesiać z solą,dodać stopione i schłodzone masło,żółtka oraz wodę.Zagnieść ciasto i odstawić na 15min.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką po czym szklanką wycinać koła. Delikatnie rozciągać i formować palcami, nakładać łyżeczką owoce (ewentualnie posypać każdą porcję cukrem) i zlepiać brzegi. Wrzucić do wrzątku i czekać ok 2min aż wypłyną. Podawać polane kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 03.04.2012 07:43
uwielbiam
Iwusia 26.07.2011 23:25
uwielbiam :)
Wacław 26.07.2011 09:17
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak