Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ze śliwkami i kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki duże 1 kg
margaryna 1 kostki
mąka 2,5 szkl.
jajko 3 szt
mleko 1/3 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ze śliwkami i kruszonką

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić 3jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei mąkę małymi porcjami, dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wyłożyć połówki śliwek skórką do dołu, posypać drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru i margaryny, piec 50 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 27.07.2011 20:36
ja też
Janek1 24.07.2011 22:41
poproszę o kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak