Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy torcik bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 15 dag
mleko 1 l
śliwki 60 dag
galaretka wiśniowa 1 szt
śnieżka 1 op
budyń waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik bez pieczenia

Tortownicę szczelnie wykładamy biszkoptami. Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu i gorące wlewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimnym budyniu układamy wydrylowane śliwki. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i kiedy lekko stężeje zalewamy owoce. Wstawiamy do lodówki. Śnieżkę ubijamy z resztą mleka, przekładamy na zastygłą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.08.2012 07:36
bardzo fajny pomysł
1j1o1l1a1 24.07.2011 19:03
też smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak