Muszle na orzeźwienie

Muszle na orzeźwienie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    30 dag
  • olej

    2 łyżki
  • szpinak

    500 dag
  • biały ser

    20 dag
  • tarta bułka

    6 dag
  • mleko

    100 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebule

    2 szt
  • pomidory bez skórki

    1 karton
  • masło

    4 łyżki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj z olejem. Cebule i czosnek posiekaj. Szpinak umyj. Na 2 łyżkach masła zeszklij połowę cebuli i czosnek. Dodaj szpinak i podsmaż. Zmiksuj ser, bułkę, szpinak i mleko. Dopraw i napełnij muszle. Na pozostałym maśle zaszklij cebulę, dodaj pomidory i gotuj ok 10 min. Zmiksuj i wlej do naczynia żaroodpornego. Ułóż muszle i zapiekaj ok 20 min. w temp. 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

13.12.2011 20:22
dobre

malaczarna23

27.06.2011 09:37
super

KasiaK90

18.04.2011 08:29
świetne

kanu83

08.04.2011 22:35
rewelacja

marzena06

23.12.2010 15:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat