Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
majeranek
cebula
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp

Świeżego karpia najpierw patroszymy, czyścimy i myjemy. Kroimy i wkładamy do miski. Nacieramy go solą, lekko kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Dajemy też pokrojoną cebulę, przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki. Następnego dnia obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.10.2011 09:44
uwielbiam karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak