Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery smażone z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 2
cebula 1
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyżki
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Selery smażone z grzybami

Seler obgotować,żeby zmiękł.Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody,odcedzić,przepuścić przez maszynkę.Na małej ilości tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę,dodać do niej grzyby,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Do odstawionych z ognia grzybów dodać łyżkę tartej bułki i surowe jajko.Masę grzybową wymieszać.Seler pokroić w dość cienkie plastry.Między dwa krążki selera włożyć masę grzybową,umoczyć zewnętrzne części selera w rozbitym jajku ,obsypać tartą bułką.Przygotowane krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak