Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery jeszcze inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 800 g
keczup pikantny 100 g
olej
tłuszcz 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 3
mąka 3 łyżki
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Selery jeszcze inaczej

Selery obieramy zalewamy wodą z dodatkiem mleka i gotujemy na półmiękko pod przykryciem potem odcedzamy i chłodne możemy pokroić w pół plastry polewamy je keczupem wymieszanym z olejem i posiekaną natką pietruszki. W taki sposób pozostawić na 4 godziny. W tym czasie blaszkę możemy posmarować tłuszczem , jajka wybić ze skorupek , oddzielić żółtka od białek , białka ubić na sztywną pianę wymieszać lekko z żółtkami oraz przesianą mąką , maczamy selery , układamy na blasze i pieczemy w gorący piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak