Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
sól 8 łyż
olej 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
chili 2-3 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
ocet 1.5 szkl
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po meksykańsku

Umyć ogórki, pokroić w plasry o grubości 2 cm. Włożyć do miski, posolić, wymieszać i odstawić na 12 godzin. Zagotować olej i gorącym polać ogórki, dodać obrany i zmiaźdźony czosnek, chili, liście laurowe oraz ziele angielskie. Ocet zagotować z cukrem, żeby się rozpuścił. Gorącą zalewę wlać do ogórków i odstawić na 12 godzin. Wkładać do słoików, zakrecić i nie paseryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak