Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • kefir

    2 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • cukier puder

  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto i odstawić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju z obu stron. Osączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matii6

06.01.2011 14:54
zjadło bysię,smacznie wyglądają

alaaa

20.10.2010 17:20
racuchy są super,polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat