Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa jogurtina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 2 opakowania
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
pomarańcze 2 szt
owoce sezonowe 500 g
melon miodowy 1/2 szt
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa jogurtina

spód i brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce, miąższ pokroić w plastry, wyłożyć nimi spód tortownicy. Jogurt wlewamy do miseczki, dodajemy startą skórkę z pomarańczy, cukier puder. Owoce sezonowe kroimy na cząstki. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku, łączymy z jogurtem i dobrze mieszamy. do powstałej masy jogurtowej wrzucamy pokrojone owoce i delikatnie rozprowadzamy tak by się dobrze zatopiły w kremie. Całość przelewamy do tortownicy na plastry pomarańczy. Schładzamy w lodówce, dekorujemy listkami mięty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak