Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
przyprawa kucharek do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Pieczarki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, obrać ze skórki. Jajka wybić do miseczki, dodać przyprawę kucharek i odrobinę pieprzu, wymieszać. Pieczarki oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.09.2013 14:55
bardzo dobre też tak robię :)
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 09:02
fajny pomysł
Motorek 27.11.2011 09:23
pycha
pawel6 25.07.2011 01:18
Lubię takie pieczarki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak