Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z boczkiem panierowane w mące

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1/2 szkl
kajzerka 1 szt
smalec (do pieczenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z boczkiem panierowane w mące

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce razem z pokrojonym boczkiem. Cebulę i bułkę z boczkiem połączyć z mięsem, dodać jajko, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić.[gdy masa mięsna jest zbyt rzadka dosypać bułki tartej]. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Można podawać z pieczywem, sosem, ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.01.2014 20:24
fajne kotlety
Natalia/tubisiek 12.10.2012 21:04
rewelacja! na pewno spróbuję takie zrobić!
Seba 09.01.2012 00:34
super
pawel6 25.07.2011 01:17
Propozycja z boczkiem to coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak