Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone 40 dag
bulion 1 szkl.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
cukier
sól
pieprz
twaróg 2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie pomidorowym

Z kapusty wyciąć głąb, nie rozkrawając główki. Zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut. Osączyć i oderwać największe liście, ściąć zgrubienia. Środkową część główki drobno poszatkować, wymieszać z mięsem i twarogiem, doprawić farsz solą i pieprzem. Na liściach rozłożyć porcje nadzienia i zawinąć. Ułożyć gołąbki ciasno jeden obok drugiego w garnku o grubym dnie, podlać bulionem i gotować 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, wymieszać z koncentratem pomidorowym i cukrem, dodać do garnka z gołąbkami, chwilę gotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.01.2017 16:23
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak