Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z bazylią i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 40 dag
jajko
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
cebula
sól
pieprz
bazylia
czosnek
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z bazylią i czosnkiem

Cebulę zetrzeć na tarce. 2 łyżki bułki tartej zalać 3 łyżkami wody i odstawić na chwilę. Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku, łyżeczką bazylii, bułką tartą, skórką z cytryny, doprawić solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Masę mięsną dokładnie wyrobić i uformować frykadelki. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć. Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.07.2011 09:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak