Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt
mięso pieczone 20 dag
ryż ugotowany 20 dag
pieczarki 15 dag
pomidor 4 szt
cebula 1 szt
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Cukinię umyć, przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Jedną połówkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 5 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, cukinię, obrane ze skórki pomidory i śmietanę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Farsz nakładać w połówki cukinii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.10.2013 12:51
Lubię cukinię pod każdą postacią.
Justa32 03.10.2011 09:54
smaczna
Iwona51
Iwona51 23.09.2011 21:45
piękna
Iwona51
Iwona51 23.09.2011 21:45
piękna
Małgorzata113 24.07.2011 09:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak