Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kollet schabowy ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 dag
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól czosmkowa 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
tłuszcz do smażenia
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kollet schabowy ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić i podsmażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę szpinaku, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem. Mięso oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajkach wymieszanych z odrobiną soli i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 08.01.2014 17:52
pyszny obiadek
dorotka0000025 02.04.2013 14:16
super pomysl
Seba 10.10.2012 09:06
pycha
Iwona51
Iwona51 15.09.2011 09:53
super
Monika193
Monika193 03.09.2011 14:28
smaczny
Wafelek2601 31.07.2011 09:57
pycha
szyba 24.07.2011 09:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak