Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
ryż 20 dag
pomidor 4 szt
oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
cukinia 1 szt
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem i warzywami

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem bulionetki. Mięso pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, włożyć na rozgrzaną oliwę i delikatnie zrumienić, skropić wodą i dusić pod przykryciem około 15 minut. Oddzielnie zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Do usmażonej cebuli dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i cukinie, dusić do miękkości. Następnie połączyć z mięsem, wymieszać przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:17
pyszne jedzonko
malina 27.09.2013 07:25
lubię ryż a z mięsem szczególnie
IlonaAlbertos 06.02.2012 20:02
Wygląda wspaniale.
Iwona51
Iwona51 24.01.2012 10:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak