Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proziaki bieszczadzkie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
twaróg 200 g
otręby pszenne 100 g
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jajko 1 szt
kefir 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Proziaki bieszczadzkie

Z podanych składników zagnieść ciasto. Gęstość ciasta regulować kefirem - dodać go mniej lub więcej. Ciasto ma być gęste i dać się rozwałkować. Rozwałkować na grubość ok 1cm, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Najlepiej smakują z dżemem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.04.2012 01:02
super
babcia
babcia 03.03.2012 11:49
pyszne
babcia
babcia 03.03.2012 11:49
pyszne
iknbozka 19.02.2012 19:07
mniam
edyta44 09.02.2012 15:45
warto sprobowac
Anna133 23.01.2012 19:03
nigdy tego nie robiłam
Margo1 19.01.2012 10:47
smaczne
Żaneta1 28.12.2011 16:59
super
gosia47-47 23.08.2011 09:05
ekstra
Agnik 06.08.2011 17:42
mniam
Beatris 26.07.2011 11:20
Zjadłabym troszkę.
Agnieszka_B 26.07.2011 10:28
Bardzo fajny przepis, który na pewno wypróbuję:)
anja3107 26.07.2011 07:20
dobre
pioge7 24.07.2011 10:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak