Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem, jajami i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
jajko ugotowane na twardo
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem, jajami i pomidorem

SKŁADNIKI:

kalafior - spory,
jaja na twardo - 5-6 sztuk,
pomidory - 3 spore,
majonez - 6 czubatych łyżek (lub więcej),
musztarda rosyjska - czubata łyżeczka,
sól,
pieprz ziołowy,
natka pietruszki.

PRZYGOTOWANIE:

Kalafior ugotować al dente w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki, które następnie ułożyć jedna obok drugiej, w dużym, szklanym naczyniu. Jaja podzielić na czwórki, posypać delikatnie solą, pomidory pokroić w dość cienkie plastry i posypać pieprzem, natkę posiekać. Majonez wymieszać z musztardą. Na kalafior ułożyć jaja oraz pomidory. Polać majonezem i posypać natką pietruszki. Sałatka jest banalna, ale naprawdę smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak