Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniem, musli i jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy
mleko
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniem, musli i jagodami

SKŁADNIKI:

budyń waniliowy z cukrem - opakowanie na 0,5l mleka,
mleko - 0,5l,
czekolada mleczna - ok. 2 rzadki,
musli,
nieduży słoiczek kompotu z jagód.

PRZYGOTOWANIE:

Aby przy gotować deser z budyniem, musli i jagodami najpierw garnuszek, w którym będziemy gotować budyń, n wypłukać zimną wodą. Wlać 1,5 szklanki (szkl. o poj 250ml) mleka, w pozostałej 0,5 szklanki zimnego mleka, dobrze rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Połową gorącego budyniu napełnić pucharki. Czekoladę zetrzeć drobniutko i ponownie zalać pozostałym budyniem. Wierzch posypać musli, wedle upodobań - ja wsypałam po 3 łyżki do każdego pucharka. Musli zalać kompotem (po kilka łyżeczek) i posypać jagodami z kompotu. W porze letniej, przed podaniem porcje można schłodzić w lodówce.Porcja na 4 średniej wielkosci pucharki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.04.2013 12:29
Taki deser to ja bym z chęcią zjadła w pracy :)
Justyna37 10.02.2012 19:29
pycha
anemon 02.01.2012 08:34
Proste składniki, właściwie takie zawsze są wdomu, a jaki efekt końcowy. Rewelacyjny deser, pięknie podany.
PaniMISIOWA 24.11.2011 11:15
łatwy przepis na wspaniały deser
Magdalena/26Mooi 03.11.2011 16:14
swietny!
angelika14 06.10.2011 16:55
smaczniutka z chęcią bym taką zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak