Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą gryczaną i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1\\2 kg
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
pieprz kolorowy
kasza gryczana
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą gryczaną i cebulą

Mięso umyte pokroić w kostkę wrzucić do miseczki , posypać wszystkimi przyprawami dodać cebule pokrojoną w półplasterki wymieszać i wsadzić na pół godziny do lodówki . Następnie smażymy, a podczas smażenia wstawić w niewielkiej ilości wodę , gdy się zacznie gotować wrzucić kostki. Usmażone mięsko dodajemy do bulionu i gotujemy ponad 2 godziny aż wszystko będzie miękkie . Zagęścić wodą a mąką . Podajemy z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 31.01.2015 10:14
dobry obiad
babcia
babcia 25.01.2013 11:45
pyszny obiad
Janusz_44 24.07.2011 19:51
Gulasze \"lubią\" makaron, kluchy, kasze.Ziemniaki są za mało wyraziste wg mnie.
Margo1 24.07.2011 13:09
Jedzenie jest inne i można je urozmaicić z kaszą a nie znowu z ziemniakami.
Henryka2 23.07.2011 23:24
Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak