Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
czornek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
olej 1 łyżka
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka smażona

Z oleju, przypraw i rozgniecionego praską czosnku robimy papkę. W łopatce robimy różnej głębokości nacięcia i wkładamy masę przyprawową do środka. Częścią masy smarujemy łopatkę z zewnątrz. Smażymy ok. 1 godz. w całości na patelni na margarynie, początkowo podlewając odrobiną wody. Podajemy jako dodatek do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak