Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe z cebulą

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na porcje. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi, odłożyć do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną w krążki cebulę, zeszklić, przyprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać smalec, kłaść przygotowane mięso i smażyć z obu stron, lekko rumieniąc. Mięso ułożyć na brytfannie, na każdy kawałek położyć łyżkę smażonej cebuli . Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i szybko zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.01.2014 22:29
smakowite mięsko
IlonaAlbertos 25.07.2012 22:08
Smakowite.
Motorek 21.12.2011 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak