Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski rabarbarowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 21\\2szkl
jajko 4
mleko 1\\2szkl
woda 1\\2szkl
olej łyżka
sól łyżeczka
rabarbar 60dag
cukier wanilinowy
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski rabarbarowe

Do garnka wsypać mąkę ,dodać żółtka,olej,sól,wlewać mleko z wodą w takiej ilości ,by powstało ciasto jak na kładzione kluski.Dokładnie ubić.Rabarbar pokroić na małe kawałki,ubić sztywną pianę z białek,dodać do ciasta jednocześnie pianę i rabarbar ,lekko wymieszać.W dużym garnku zagotować wodę ,kłaść ciasto łyżką na wrzątek i gotować kluski 5min .Wyjmować łyżką cedzakową na talerze,posypać cukrem i polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.02.2012 07:59
pycha
joanna77 05.01.2012 16:23
pyszne
szyba 23.07.2011 17:48
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak