Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
cebula
śmietana 1\\2szkl
mąka łyżka
tłuszcz łyżka
pieprz
sól
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godz w niewielkiej ilości wody.Oczyszczoną kaczkę przekroić wzdłuż na połowę i w poprzek,po uprzednim odcięciu udek.Pokrojoną kaczkę posolić,oprószyć mąką ,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Dodać do mięsa drobno pokrojoną cebulę,podsmażyć i polać wodą,w której moczyły się grzyby.Grzyby pokroić w cienkie paseczki i również dodać do mięsa.Dusić wszystko pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości.Miękkie mięso wyjąć,a sos podprawić śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki ,zagotować i przyprawić do smaku pieprzem i jarzynką.Kaczkę podawać w sosie z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 13.08.2011 08:36
pyszności:)
szyba 23.07.2011 17:47
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak