Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól do smaku
mąka ziemniaczana 350 gram
sos pieczarkowy 200 ml
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Ziemniaki gotujemy, odsedzamy, przeciskamy przez praskę i studzimy. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy jajko i mąkę wyrabiamy ciasto. Formujemy kulki i robimy w środku wgłębienie. Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut. Przygotowujemy sos http://www.doradcasmaku.pl/przepis/132399/sos-pieczarkowy.html. Kluski polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.07.2011 17:42
świetny przepis
evita0007 23.07.2011 17:18
mniam,uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak