Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany a la grzybki z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
jajko 4 szt
czosnek 1-2 ząbki
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany a la grzybki z jajkiem

Bakłążana kroimy wzdłuż na plastry, a następnie w słupki.
Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy posiekany drobno czosnek- podsmażamy na złoto- dodajemy słupki bakłażana, przyprawiamy Kucharkiem i smażymy co jakiś czas mieszając, aż bakłażan będzie miękki.
Jajka rozmącamy- dodajemy do bakłażana- mieszamy i smażymy aż się nie zetną całkowicie.
Przyprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 23.04.2012 17:25
super!!!
Ewa111 15.11.2011 19:43
bardzo pomysłowe
zdzislawa2 07.11.2011 10:09
świetne :)
teresa18 09.09.2011 20:40
pyszne
FAFIK 18.08.2011 06:51
Smaczne!
Krystyna32 01.08.2011 19:52
pycha
ronald88 26.07.2011 17:23
polecam
ronald88 26.07.2011 17:23
polecam
Małgorzata113 23.07.2011 15:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak