Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z dorszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
dorsz 350 g
jajko 1 szt.
śmietana 200 g
koperek 1 pęczek
mąka
olej do smażenia
sól
brokuł 1/2 szt.
ser radamer 200 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z dorszem

1. Ryż ugotować (nie rozgotować).
2. Brokuł ugotować (nie rozgotować).
3. Śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem i z jajkiem.
4. Rybę oprószyć solą. Panierować w mące. Usmażyć na oleju.
5. Ser potrzeć.
6. Przygotować naczynie żaroodporne. Wysmarować olejem. Układać warstwami:
- ryż
- sos śmietanowy (3)
- ser
- ryba
- sos (3)
- ryż
- brokuł
- sos
- ser
7. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak