Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownies batoniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 150 ml
kakao 50 g
masło orzechowe 150 g
olej rzepakowy 100 ml
cukier 120 g
jajko 3 szt.
szczypta soli
mąka 300 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
baton 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Brownies batoniki

Kakao wymieszać z wodą i zagotować, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Batoniki pokroić na małe kawałki. Masło orzechowe krótko zmiksować z olejem, cukrem, solą. Jajka rozbełtać i stopniowo dodawać do masy, wszystko ucierać przez 2 minuty. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i na przemian z kakao dodawać do masy (w 2 porcjach). Na końcu dodać pokrojone batoniki, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy 25×25 (może być również 24×24) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180oC przez około 40 minut. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 19.01.2017 11:23
Mega pomysł!
Justyna Jussstiii 22.07.2012 15:15
super
ewelina/bunia 18.07.2012 10:27
super
wiola333 17.07.2012 20:07
mniam
Rybciia 13.05.2012 19:40
fajne :-)
caralajna 15.02.2012 18:24
myślę że ze snickersami i masłem orzechowym brownies wiele zyskują
Kuchareczka2 20.01.2012 10:09
super na pewno są pyszne
romanrafal
romanrafal 08.12.2011 17:01
świetne
barbara11561 25.10.2011 10:00
bardzo lubię
smakoszek 07.08.2011 18:25
pyszne
Faustyna 01.08.2011 10:21
Czekoladowe.... Pychotka:)
tatiana2 25.07.2011 12:32
Muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak