Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka-Duża blacha

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki
mleko 1/2 litra
jajko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliwy 1 sztuka
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka-Duża blacha

2 szklanki mąki, 1 kostka margaryny 1 żółtko pół szklanki śmietany-wszystko posiekaći upiec 2 placki.
Masa:jajka ubićz cukrem dodać mąkę wanilię cukier i wlać na gotujące się mleko- do uzyskania budyniu. Do tego ubić pianęz białek i połączyć z masą.Smarować placek gorącą masą, na to drugi placek i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 17.08.2012 19:59
ale bym sobie zjadła teraz taki duży kawałek
Dorota37 17.06.2012 15:14
apetyczne ciacho
Gosia20 16.06.2012 15:40
mm apetycznie
Magda60 01.04.2012 23:19
dobre
Krystyna32 21.03.2012 10:50
pycha
Tomek13 04.02.2012 19:04
dobra
Tomek13 04.02.2012 19:04
dobra
berys18 29.01.2012 12:11
ale? apetyczna
Sroczka 22.12.2011 16:12
poproszę kawałek
dianix 19.12.2011 19:06
zapraszam,:)
dianix 19.12.2011 19:06
zapraszam,:)
gacopierz23 19.12.2011 14:14
zjadło by się !
Katarzyna/kate1980 26.08.2011 21:53
fajna
wiola28a 25.07.2011 15:30
super
Ewelina47 24.07.2011 08:57
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak