Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    125 g
  • woda letnia

    125 ml
  • cukier

    440 g
  • kakao

    6 ł
  • mleko w proszku

    500 g
  • orzechy włoskie

    100 g
  • orzechy laskowe

    100 g
  • rodzynki

    50 g
  • herbatniki

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- wodę, cukier i margarynę zagotować
- kakao i mleko w proszku wymieszać razem, po czym, ciągle mieszając, wlewać zagotowaną wodę z cukrem i margaryną
- do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki lub wafle i wymieszać
- formę keksową (lub inną) wyłożyć pergaminem, przełożyć do niej masę
- wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (50)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

11.03.2014 00:23
super przepis

plocia

18.09.2013 23:49
Cieszę się, że Wam się podoba, naprawdę jest pyszne.

PaniMISIOWA

10.01.2013 17:22
wygląda przepysznie

agnieszka214

04.11.2012 10:09
pysznosci

smakowita

02.10.2012 22:40
uwielbiam takie łakocie

magduś83

12.03.2012 10:20
ale pyszności

makjato

25.09.2011 20:29
super :)

ma-pl

31.08.2011 13:08
zawsze na święta go robię

Hanna11

21.07.2011 18:12
pycha!

marta1371

14.07.2011 21:02
Uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat