Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w panierce z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka 3 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz cały 5 ziaren
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w panierce z papryką

Mięso umyć, włożyć do gorącej wody, dodać przyprawę kucharek, liść laurowy, pieprz ziarnisty i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć z wywaru, przestudzić, obrać ze skórki. Bułkę tartą wymieszać z papryką i natką pietruszki. Udka z kurczaka oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem szczypty soli i obtaczać w bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 07.04.2013 16:18
pyszne mięsko:)
IlonaAlbertos 11.07.2012 23:15
Smakowite.
parysek10 29.03.2012 16:13
fajna surówka na talerzu
parysek10 29.03.2012 16:13
fajna surówka na talerzu
Seba 13.02.2012 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak