Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podsmażane z wędliną i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
brokuł 1 szt
fasolka szparagowa 20 dag
marchew 2 szt
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 20 dag
cebula 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
smalec 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podsmażane z wędliną i warzywami

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plastry i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki, fasolę oczyścić, umyć i razem z kalafiorem i brokułem ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojony boczek i kiełbasę, chwilę podsmażyć. Ziemniaki odcedzić. wsypać do rondla dodać pozostały smalec i podpiec. Następnie wsypać cebulę z kiełbasą, odcedzone warzywa, posiekany szczypior, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Podawać z kefirem lub mięsem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.11.2012 17:56
Apetyczne i pożywne.
cooleczka 29.03.2012 22:00
fajny sposób na ziemniaki :)
Łukasz15 19.01.2012 16:30
przepyszne
Iwona51
Iwona51 06.10.2011 14:34
fajny pomysł
Monika193
Monika193 14.09.2011 17:14
są pyszne!
Wafelek2601 28.08.2011 18:01
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak