Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuł w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
jajko 1 szt.
mąka
sól
pieprz
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: brokuł w panierce

1. Brokuł umyć, ugotować najlepiej w parowarze (ewentualnie tradycyjnie - w garnku).
2. Ugotowane brokuły oprószyć solą i pieprzem.
3. Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
4. Smażyć na oliwie tymiankowej.
5. Ser potrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać nim brokuły pod koniec smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 23.07.2011 12:37
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak