Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem i sosem z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
filet z kurczaka 30 dag
pieczarek 30 dag
cebula 1 szt
śmietana 3 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem i sosem z pieczarkami

Ryż włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać olej i przyprawę, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Następnie wyłożyć na patelnię i lekko zrumienić, przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić około 15 minut. Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, przełożyć do mięsa. Śmietanę wymieszać z mąką, papryką i niewielką, ilością wody, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku, wsypać do gorącego ryżu, wymieszać. Podawać posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.10.2013 13:33
pożywny obiadek
IlonaAlbertos 14.10.2012 21:17
Wygląda wspaniale.
Wafelek2601 06.04.2012 21:49
pyszności
Łukasz15 05.04.2012 09:00
fajny
Zoso 17.02.2012 20:09
smaczne
Iwona51
Iwona51 25.09.2011 20:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak