Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety pieczarkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
olej do smażenia
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
koperek 1 łyżeczka
sól
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety pieczarkowe

1. Pieczarki obrać, pokroić, usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia posolić do smaku.
2. Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć.
3. Pieczarki przełożyć do miski, dodać koperek suszony, cebulę i czosnek (2), jajko i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
4. Smażyć jak placki na oleju.
5. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak