Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak pieczony 1/4 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
ryż 2 woreczki
przyprawy do smaku
zielenina według uznania
pomidor 2 sztuki
koperek według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa z ryżem

Ryż ugotować osobno.
Do garnka włożyć pieczonego kurczaka (ja używam tego co zostanie z wcześniejszego obiadu),dodać marchew pokrojoną na mniejsze kawałki,dołożyć zieleninę (liście pory,selera,lubczyk,zieloną pietruszkę )zalać około 1.5 litra wody,dosypać 1 łyżeczkę jarzynki i odrobinę pieprzu,zagotować i całość pogotować kilka minut po tym czasie z wywaru wyciągnąć mięso,dodać różyczki kalafiora.Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy ,kiedy kalafior jest leciutko chrupiący,a marchewka miękka dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę,wszystko zagotować i doprawić do smaku .
Do talerzy nałożyć porcję ryżu,zalać gorącą zupą i posypać siekanym koperkiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak