Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
szczypiorek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana

Bakłażana kroimy na połowę tak, aby powstały dwie równe połówki. Wyjmujemy łyżką środek, nie uszkadzając skórki. Kroimy drobno czosnek. Smażymy go wraz z bakłażanem. Gotowy bakłażan ściemnieje. Dodajemy szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na jednolitą pastę. Przekładamy ją do miseczek zrobionych ze skórki bakłażanów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2013 22:58
Ciekawy pomysł.
eli82 23.07.2011 10:06
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak