Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miętowo-czosnkow

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 175 ml
majonez 4 łyżki
czosnek ząbki 3
mięta 4 liście
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowo-czosnkow

Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy wraz z liśćmi mięty. Dodajemy koperek, jogurt, majonez i całość dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa. Sos jest dosyć ostry w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 25.10.2011 21:51
dla mnie BOMBA!!!
pacpaw 26.07.2011 20:38
a wydechu czosnek na wdechu troszkę mięty :o)
Beatris 26.07.2011 11:27
A mi bardzo podoba się to połączenie.
polly66 24.07.2011 19:10
to po tym pasjonującym wykładzie mam pytanie, jak po tym sosie z chęcią do czułych pocałunków?;> czuć miętę czy jak po czosnku?:P
pacpaw 23.07.2011 22:45
łącząc smaki można odkryć naprawdę coś ciekawego :o) Najgorsze jest powielanie schematów. W pewien sposób zamyka to nas i nie pozwala na rozwój i lepsze doznania smakowe. chociaż też nie twierdzę że tradycyjne połączenia są złe
Agnieszka_B 23.07.2011 22:08
Fajne połączenie... A ja może wykorzystam do jakiejś sałatki:)
Jolanta_P-S 23.07.2011 19:09
lubisz eksperymentować ze smakami?
polly66 23.07.2011 11:31
a to ci paradoks mięta z czosnkiem Oo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak