Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe duszone papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki 12 szt
drób mielony 70 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe duszone papryki

1. Wierzchy papryk zetnij, wytnij gniazda nasienne, pepryki umyj, osusz. Bułkę tartą zalej niewielką ilością wody iodstaw, aby namiękła. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Natkę umyj, otrzep z wody, posiekaj.
2. Mięso mielone wyrób z bułką tartą, cebulą, czosnkiem, natką i jajkiem, przypraw do smaku.
3. Farszem napełnij papryki. Ułóz je w dużym garnku, jedną obok drugiej. Podlej małą ilością wody wymieszanej z koncentratem, duś na małym ogniu ok 40 min. Podawaj z ryzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 29.04.2013 10:33
mniam mniam
anulka69 04.12.2011 11:54
lubię paprykę
Margo1 24.08.2011 10:45
lubię
Małgorzata113 22.07.2011 21:19
free samples

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak